Programmet för Ekotankesmedja 28.3.2018 klart!

21 februari, 2018

Nu är programmet klart för Ekotankesmedja 2018!
Ekotankesmedjan ordnas i Helsingfors på Hotell Seurahuone onsdagen den 28 mars kl. 9:30-16:00.
Ekotankesmedjan ordnas av Projekt EkoNu! tillsammans med SLC.

Programmet för årets Ekotankesmedja har vi ställt upp som en kedja där vi går från jord till produkt/kvalité till marknad/försäljning och hur allt påverkar allting.

Det blir ett mycket intressant program med bland annat föreläsare Vibhoda Holten (VitalAnalyse: www.vitalanalyse.no/) från Norge. Vibhoda föreläser om hur man når en fruktbar jord – samband mellan jord, jordmikroliv och planta.
Raija Tahvonen, Professor på Naturresursinstitutet LUKE fortsätter sedan med en föreläsning om eventuella hälsovinster med ekomat.
Under dagen äter vi lunch i restaurang Jord där krögarparet Linda och Filip samtidigt berättar om användning av ekologiska råvaror i deras restauranger (www.restaurantjord.fi).
Vi kommer också att få bekanta oss med pilotprojektet Foodhub – en ny modell för insamling, marknadsföring och distribution av närmat (www.slc.fi/om-slc/projekt/nylandsmat). Olli Repo, projektchef för Foodhub tar emot oss i Hertonäs Bibliotek.

Ekotankesmedjan riktar sig till såväl ekologiska som konventionella odlare samt alla övriga intresserade.
Tillfället är gratis, liksom lunchen på restaurang Jord.
Anmäl dig senast 23.3.2018 till Micaela Ström, micaela.strom@nsl.fi, tfn 044-380 7771 eller Ann-Sofi Ljungqvist, ann-sofi.ljungqvist@yrkesakademin.fi, tfn 044-750 3220. Meddela om eventuella specialdieter samt transportbehov i samband med Er anmälan, om deltagarantalet blir tillräckligt stort så arrangerar vi en avgiftsfri busstransport från Österbotten och Åboland dvs tur och retur till tankesmedjan.

Varmt välkomna!

Bekanta er med dagens inbjudan och program här: www.ekonu.fi/events/ekotankesmedja-2018/

Här hittar ni material från våra tidigare ekotankesmedjor: www.ekonu.fi/ekotankesmedja/

Ekotankesmedja