Thomas Snellman fick Embla pris för REKO- konceptet i kategorin Nordisk matentreprenör

18 september, 2017

Thomas Snellman fick Embla pris för REKO- konceptet i kategorin Nordisk matentreprenör

Vinnarna i den första nordiska mattävlingen Embla korades i Köpenhamn i slutet av oktober. Vi är glada att meddela att vår kollega Thomas Snellman, som utvecklat och spridit Reko-handelsmodellen för närmat, kammade hem vinsten i kategorin Nordisk matentreprenör.

Här berättar Thomas om nomineringen:

”I våras kontaktades jag av Jonas Harald och Svenskfinlands Marthaförbund var för sig som ville nominera mig som Finlands kandidat till det nya nordiska matpriset EMBLA. Den nationella juryn förde fram mig och REKO-konceptet som kandidat i klassen ”årets matentreprenör”. 
26 augusti hölls prisutdelningen i Köpenhamns rådhus i Danmark. Sista priset av sju som delades ut var just kategorin ”årets matentreprenör”. Stolt, tacksam och ödmjuk tilldelades jag detta pris. 
Jag vill passa på att tacka bakgrundskrafterna som nominerade mig, Mia Wikström från SLC och Anni-Mari Syväniemi från MTK som skötte förberedelserna och förövrigt hela den finländska delegationen. 
Stämningen var på topp inom gruppen och hela begivenheten en väldigt fin erfarenhet.”

Kort om Embla:
Nordiska Bondeorganisationers Centralråd (NBC) etablerade Embla, det nya nordiska matpriset tidigare i år. Embla är namnet på den första kvinnan inom den nordiska mytologin och nu också på det första samnordiska matpriset. Embla kommer att utdelas vartannat år och syftet med priset är att lyfta fram den närproducerade kvalitativa nordiska maten. Projektet stöds av Nordiska Ministerrådet som har som mål att stärka den gemensamma nordiska matkulturen och matidentiteten och öka intresset för nordisk mat utanför Norden. Tävlingen startade den 14:de mars i år där man kunde nominera kandidater inom sju olika kategorier.

Mer om Embla hittas här:  www.emblafoodaward.com

IMG-20170826-WA0007 IMG-20170825-WA0001