Ekotankesmedja 2023

Datum/Tid
29.03.2023
09:30-16:00

Plats
Knehtilä Gård


Varmt välkomna på Ekotankesmedja 2023

Ekotankesmedjan ordnas traditionsenligt tillsammans av Projekt Eko+ och SLC, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund. Tankesmedjan är till för hela Svenskfinland; ekobönder, samarbetspartners och andra ekointresserade.

I år ska vi äntligen efter några års Corona-paus igen få träffas på plats; umgås, diskutera, utbyta tankar och idéer och njuta av god mat tillsammans. Det ser vi mycket framemot!

Vi träffas på Knehtilä ekogård i Hyvinge. Knehtilä, med bland annat ett eget biogasverk, är en del av den intressanta Palopuro-symbiosen som ni kan läsa mera om här: https://knehtilantila.fi/palopuron-symbiosis-in-english/ 

Dagen har fyllts av aktuella teman, vi presenterar bland annat ekomarknaden och ny odlingsteknik, och i den avslutande paneldiskussionen uppmanar vi er att aktivt vara med och diskutera!

Teaser: Ja visst kan man utnyttja precisionsodling också på ekogården!
Läs om Patrick som utnyttjar tekniken på många olika sätt: www.ekonu.fi/den-moderna-ekobonden-tar-tekniken-till-hjalp/
Intressant va !? Vill ni höra mera om hur Patrick odlar på sin ekogård i Strömfors ska ni komma med på Ekotankesmedjan! 😊

Anmäl dig senast 27.3.2023 till Micaela Ström, micaela.strom@nsl.fi, tfn 044-380 7771 eller Ann-Sofi Ljungqvist, ann-sofi.ljungqvist@yrkesakademin.fi, tfn 044-750 3220.
Meddela vid anmälan eventuella specialdieter.

Vi träffas den 29 mars!

Ladda ner programmet i PDF-format här:
Ekotankesmedja 2023