EKOTANKESMEDJA 2021 – Dag 1/3: Ekospannmålsmarknaden, nya ekoförordningen och stödpolitik

3 mars, 2021

EKOTANKESMEDJA 2021 goes online!
Nytt koncept för den traditionella Ekotankesmedjan – i år ordnas den som en tredelad webbserie i mars via Microsoft Teams.

***

I fjol ställdes den populära ekotankesmedjan tyvärr in på grund av Covid-19 pandemin och i vår måste vi acceptera att pandemiläget inte ännu blivit bättre. Så vi får leva ett tag till med att inte kunna träffas fysiskt. Därför har nu arrangörerna Projekt EkoNu 3.0 och Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund, SLC tagit beslutet att genomföra Ekotankesmedja 2021 via webben.

Det blir ett annat upplägg på ekotankesmedjans program, istället för en heldag blir det nu en serie av kortare föreläsningar på ca 2h/dag inklusive diskussion. Ett mångsidigt program utlovas under huvudtemat ”kolinlagring och regenerativ odling på ekogården” med föreläsare från Finland, Sverige och Kanada. Även aktuellt kring ekomarknaden, stödberedningen och nya ekoförordningen behandlas under dagarna.

DAG 1/3

Under ekotankesmedjans första dag, måndag 15.3. kl. 14:00-16:00 är temat – Ekospannmålsmarknaden, nya ekoförordningen och stödpolitik.

Dagens föreläsare är Anna Schulman, överinspektör Jord- och skogsbruksministeriet, Rikard Korkman, ombudsman SLC och Susann Rännäri, verksamhetsledare Luomuliitto.
————
TIDTABELL:
14:00 – 14:15 Välkomsthälsning och öppning av Ekotankesmedja 2021 (dagens moderator/EkoNu 3.0)

14:15 – 14:45 Inför nästa programperiod, Anna Schulman
>diskussion/frågor

14:50 – 15:20 Ekomarknaden och ekospannmålsbalansen 2021, Rikard Korkman
>diskussion/frågor

15:25 – 15:55 Förändringar i ekoförordningen och Luomuliittos målsättningar, Susann Rännäri
>diskussion/frågor

16:00 Avslutningsord/sammandrag (dagens moderator)
————
Ekotankesmedjan är gratis och öppen för alla intresserade, ekologiska som konventionella producenter och aktörer.

Anmälning till alla tre tillfällena eller en enskild dag görs till micaela.strom@nsl.fi eller ann-sofi.ljungqvist@yrkesakademin.fi.
Efter anmälan får du en mötesinbjudan till din e-post och via länken ansluter du till webbinariet som äger rum via Microsoft Teams. Länken till mötet skickas ut en dag före webbinariet.

VARMT VÄLKOMNA!