REKO-RINGAR

7 april, 2014

REKO_V_J

Det finns, som antagligen redan bekant, inte längre bara två REKO ringar i landet, utan tack vare succén i Jakobstad och Vasa förra sommaren startar nya upp hela tiden!
Eftersom de blir fler och fler så har vi gjort en undersida till fliken ”REKO” dit vi samlar de REKO-ringar som vi får nys om i Svenskfinland.

Till påsk startar två REKO-ringar upp i Västra Nyland, REKO Pojo/Pohja och REKO Västankvarn samtidigt som man i Ekenäs samlar intresserade till en tredje ring. Under fliken REKO-RINGAR hittas nu till exempel de första leverantör- och produktlistorna för de båda grupperna i Västnyland.

REKO-ringar ploppar alltså upp lite överallt i Svenskfinland till våren 2014, se under sidan ”REKO-RINGAR” om det redan finns en ring nära dig. Annars kan du enkelt starta en egen! Allt som behövs är några producenter och en grupp konsumenter…

Hur kommer jag då med i en REKO-ring?

Det finns flera alternativ på hur man kommer med i en REKO-ring. Ett alternativ är att kontakta producenterna direkt per email eller per telefon (se leverantör- och produktsortimentlistorna under REKO-RINGAR för att hitta kontaktuppgifter).

Andra alternativet är kanske det enklaste, men förutsätter att du har ett facebook konto. Alla REKO-ringar har egna grupper på facebook där den dagliga kommunikationen mellan producent och konsument sker. Här bjuder producenterna ut varor, meddelar om leveranstidpunkt, delar bilder och tar emot beställningar. Konsumenter kan fråga om produkterna, dela recept och beställa produkter. Under REKO-RINGAR hittar ni mer info om hur man hittar rätt REKO-grupp på facebook.

Om man vill se vad REKO går ut på och kanske bekanta sig med varorna och producenterna innan man gör en beställning kan man besöka ett utdelningstillfälle, titta runt och där sedan göra beställningar till nästa gång med de producenter man vill handla med.

Om ni ännu är osäkra eller funderar över något, tveka inte att kontakta någon av oss från EkoNu! för mer info!

Så enkelt är det!

Foto: Anna Nordberg. REKO Jakobstad, bilder från det allra första utdelningstillfället för REKO 6.6.2013

Foto: Anna Nordberg.
REKO Jakobstad, bilder från det allra första utdelningstillfället för REKO 6.6.2013